De paarden (fokken voor dressuur)
intro
Froane
Furona
Kristy
Sarina
Amber
Amuel
veulens
nieuws
                
home

De geboorte van de veulens is voor een fokker het hoogtepunt, niet alleen het nieuwe jonge leven, maar ook
of het aan de verwachtingen van  de uitgedachte combinatie van merrie en hengst voldoet. En is alles gezond en groeit het voorspoedig op.

Door de jaren heen hebben we al aardig wat veulens gefokt. Hieronder vindt u een chronologisch overzicht van onze veulens met een foto als veulen, vaak ook een filmpje en. zo mogelijk nog informatie over sport- en fokprestaties.

2016

Dinsdagavond 19 april is La Jolie Ohé geboren, een groot zwarbruin merrieveulen+ moeder is Furona Ohé en vader For Gribaldi.
Het is een groot, stoer en aansprekend veulen. Ze heeft een goede stap, een draf met takt en veer en een ruime galop.
2015

Vrijdag 27 maart is Kyron Ohé geboren (m. Furona Ohé, v. Van Vivaldi (ex Filox Ohé).
Kyron is een volle broer van de vorig jaar geboren Jethro Ohé.
Het is weer een goed gebouwd, correct veulen met veel uitstraling en swung in de beweging.
Zie de foto links en het filmpje (
).
Op 5 juni is Kylie Ohé geboren, 16 dagen te vroeg, maar gezond, kwiek en levendig (zie foto rechts, genomen op de eerste dag). Het is nog een erg nuchter veulen, maar met veel uistraling, correct gebouwd en lang gelijnd. Zie ook het filmpje (filmpje), gemaakt in oktober.

2014

Na een jaar zonder veulens nu gelukkig weer een prachtig hengstveulen. Jethro Ohé (m. Furona, v. Van Vivaldi) is geboren op 21 april, is goed ontwikkeld, hoogbenig en wordt prachtig zwart. Hij beweegt met kracht, souplesse en heel veel ruimte .

Het tweede veulen dit jaar is van Froane, de vader is Chagall D&R. Een pittig merrieveulen met veel ras en uitstraling, correct gebouwd  en goed bewegend. film
2012


Hombre Ohé (m. Amuel, v. Charmeur) is een groot gespierd veulen. Hij is stoer, maar toch gemakkelijk in de omgang. Hombre is zeer goed ontwikkeld en kan goed bewegen, met een expressieve draf en een mooie bergopwaartste galop .
Hombre is voor de sport verkocht aan een goede amazone en staat nu in de opfok.
2011

Uit Amuel hebben we Gino Ohé (v. Tuschinski) gefokt, zie foto links. Een donkerbruin veulen zonder aftekening, stoer en actief. Gino kan zoals alle veulens van Amuel heel goed bewegen, zie .
Gino Ohé is als veulen verkocht aan een dressuurruiter in België en laat inmiddels zijn kwaliteiten onder het zadel zien.

Amber bracht Ginger Ohé (v. Tango). Een mooi, groot gerekt veulen (foto rechts) met goede bewegingen.
Door een hardnekkige ontsteking in het achterbeen hebben we haar helaas moeten laten inslapen.
2010
2010 was een topjaar, vier veulens met een mooi exterieur en heel goed bewegend.
Sarina bracht het eerste veulen (foto linksboven), een mooi hengstveulen van Florencio, welke we Florian Ohé genoemd hebben. Florian heeft een hele expressieve beweging (
) en is verkocht aan een amazone als opvolger voor haar huidige ZZ-zwaar-paard.
Het tweede veulen was Filox Ohé (foto rechtsboven), moeder is Amuel en vader Vivaldi.  Een prachtig model en een hele goede beweging (
).
Filox Ohé is als veulen verkocht aan Dressurstall Rothenberger en is als bijna driejarige voorgebracht voor de hengtenkeuring in Westfalen, goedgekeurd voor de dekdienst en reservekampioen geworden (
).
Amber bracht het derde veulen: Foxy Lady Ohé (v. Tango), zie foto linksonder. Een mooi gemodelleerd veulen met een krachtige beweging en een sterk ondertredend achterbeen (). Foxy Lady is verkocht voor de sport.
Het laatste veulen van dit jaar kwam van onze stammoeder Kristy en heeft als vader Vivaldi: Froane Ohé. Het is een goed gebouwd veulen met een goede beweging (
).
Froane hebben we aangehouden om de lijn van Kristy voort te zetten. 
 
2009
In 2009 kregen onze jonge fokmerries Amber en Amuel hun eerste veulens. Amber was drachtig van Voice en bracht het merieveulen Esprit Ohé (foto links). Een goed gebouwd veulen met veel souplesse en een krachtige beweging (). Esprit hebben we als tweejarige verkocht voor de sport.
Elnoro Ohé (v. Vivaldi) is een heel mooi zwart hengstveulen met minimale aftekening. Hij kan goed bewegen () en is verkocht voor de hengstenopfok. Momenteel staat Elnoro in Canada. 
2008


Dubcek Ohé is een zoon van Tuschinski en lijkt qua aftekening veel op moeder Kristy. Dubcek is een goedbewegend veulen, correct gebouwd met uitstraling. Hij is verkocht voor de hengstenopfok, maar is uiteindelijk voor de sport geëxporteerd naar Engeland.
   
logo Op 't Eekt