Coburger Fuchs : zeldzaam veelzijdig
intro
Froane

Furona
Kristy
Sarina
Amber
Amuel

home

Wij zijn een kleine, maar wel enthousiaste fokker. Meestal hebben we vijf tot zes ooien en één of twee fokrammen.  Elk jaar verhuren we wel een paar keer een fokram aan collega-fokkers in de omgeving.

Onze dieren zijn zwoegervrij: al sinds de aanschaf doen wij mee aan de dierziektebestrijding. Ook hebben we bewust gekozen voor scrapie resistente dieren. De geïmporteerde ram Wilfried was dubbel ARR (hij was de eerste dubbel ARR Coburger Fuchs ram in Nederland), de ooien zijn of dubbel ARR of ARR/ARQ. Ondanks dat het belang van fokken op scrapie-resistentie voor de volksgezondheid minimaal is, streven we nog steeds naar een hoge resistentie bij onze dieren voor het welzijn van de dieren zelf.

  
De Coburger is best een sterk schaap en weinig gevoelig (maar niet ongevoelig!) voor de bekende schapenziekten als blauw tong en huidmaden. Met de juiste preventieve maatregelen kun je de veearts goed van de dam houden. Een punt van aandacht in de fokkerij en houderij zijn wel de klauwtjes. Die hebben geregeld verzorging nodig.


 

logo Op 't Eekt