Coburger Fuchs : zeldzaam veelzijdigNadat we jarenlang Witte Melkgeiten hebben gehad, is de overstap gemaakt naar schapen omdat het graasgedrag beter zou passen bij het weiden in combinatie met paarden.

Bij schapen is er ruim keuze in rassen, maar duidelijk was wel dat het geen standaard-ras zou worden. We zochten een schaap dat ons qua type en uitstraling aansprak, sterk en sober was, gemakkelijk lammert en goede moedereigenschappen heeft. De Coburger Fuchs bleek heel goed aan onze eisen en wensen te voldoen. De beschikbaarheid in Nederland was indertijd echter beperkt: er was een wachtlijst voor liefhebbers. Toevallig kwamen we in aanraking met iemand die in Duitsland had gewoond en daar Coburger Fuchs schapen had gehouden.


  
Via zijn contacten hebben we fokkers van deze schapen gevonden in Noord-Duitsland. We zijn op een veefokdag wezen kijken en daarna bij een aantal fokkers, waar we dieren hebben aangekocht. In oktober 2003 hebben we drie ooien (Nina, Meike en Grethel) en een onverwante ram (Wilfried) gemporteerd. Er loopt nog steeds n van de oorspronkelijke ooien bij ons in de weide, de overige dieren leven voort in hun nageslacht.Erik en Jennie Schuiling

info@opheteekt.nl
tel. 0525-621959
logo Op 't Eekt