DGB      De paarden (fokken voor dressuur) 
intro
Froane
Furona
Kristy
Sarina
Amber
Amuel
veulens
nieuws
                
home

Ons fokdoel is een paard voor de hogere dressuur, fraai gemodelleerd, krachtig bewegend en veel inzet om te willen presteren.
Van jongsaf aan zijn we met paarden bezig geweest. In 1997 hebben we besloten ons te richten op fokkerij.
De stallen zijn verbouwd en we hebben twee fokmerries met een interessante afstamming aangekocht (Kristy en Sarina).
Uit deze twee fokmerries zijn nakomelingen aangehouden om een volgende stap te maken in de fokkerij. En er is in 2010 een foktechnisch heel interessant veulen aangekocht.
Onze veulens krijgen als stalnaam Ohé, een afkorting van 'Op het Eekt'.

Onze beide 'stammoeders' Kristy en Sarina hebben onze fokkerij alweer verlaten, maar hun bijdrage wordt voortgezet in onder ander de nakomelingen Amuel en Froane.
Kristy is op basis van haar nakomelingen preferent prestatie geworden. Haar nakomelingen doen het zowel in de sport als op keuringen heel goed.


Sarina's dochter Amuel (vader Olivi) heeft het hoogtepunt uit onze fokkerscarriere gegeven: de in Westfalen goedgekeurde hengst 'Van Vivaldi', welke bij ons overigens Filox Ohé heette. Filox is reservekampioen geworden van de jaargang dressuurhengsten 2012 NRW en is in eigendom van Dressurstall Rothenberger. Hij staat in Duitsland ter dekking.

Voor verdere informatie over onze paarden klik op de namen van onze huidige en voormalige fokmerries in de groene balk. Om een volgende stap te maken hebben we een verjonging en vernieuwing doorgevoerd. Op dit ogenblik zijn Froane en Furona de aanwezige fokmerries. Kristy, Sarina, Amber en Amuel zijn verkocht, maar blijven belangrijke schakels in de fokkerij van Op 't Eekt.

logo Op 't Eekt