De paarden (fokken voor dressuur)
intro
Froane
Furona
Kristy
Sarina
Amber
Amuel
veulens
nieuws
                
home

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over onze dieren en onze fokkerij-activiteiten.

15 oktober 2016

Op de voorselectie ('eerste bezichtiging') van de hengstenkeuring in Westfalen zijn maar liefst zeven Van Vivaldi nakomelingen aangeboden. Ondanks dat de nakomelingen een zeer goede indruk achter lieten, is er maar één aangewezen voor de keuring in november. Zie ook het bericht op Horses.nl en het filmpje van de aangewezen hengst (Van Vivaldi x Fidermark x Domenico)

8 oktober 2016

Van Vivaldi heeft in Zweden met overmacht de Breeder´s Trophy gewonnen bij de 6-jarigen met een score van 84.6.

24 september 2016

Zowel Furona als Idinde zijn vandaag als drachtig beoordeeld. We verwachten de veulens eind maart en eind mei 2017

16 mei 2016

Vandaag is Furona Ohé drachtig gescand van Glock´s Toto.
Idinde Altena is vorige week geinsemineerd met Daily Diamond.

19 april 2016

Vanavond tegen 11 uur is het veulen van Furona geboren.
Een mooi groot zwartbruin merrieveulen van For Gribaldi, welke de naam La Jolie Ohé heeft gekregen.
Foto's staan op het tabblad Furona.

7 november 2015

Onze nieuwe aankoop is gearriveerd: Idinde Altena.
Een bruine merrie met weinig aftekening met de afstamming Desperado x Rhodium x Goodtimes.
Ze is bijna tweeenhalfjaar oud, moet nog iets groeien, maar die tijd heeft ze nog.
Omdat we besloten hebben Froane in de sport uit te brengen, gaat Idinde onze tweede fokmerrie worden, zodat we (als alles lukt) jaarlijks twee jonge veulens hebben die samen op kunnen groeien.

6-8 augustus 2015

In Verden heeft Van Vivaldi zich op donderdag geplaatst voor de finale, waaraan de beste vijftien van  de in totaal drie-en-veertig beste 5-jarige paarden uit de hele wereld mochten deelnemen. Helaas liep in deze finale de proef van Van Vivaldi niet helemaal zoals gewenst door spanning bij het paard en foutjes van de amazone.
Desondanks is een dertiende plaats in de wereldtop een geweldige prestatie!

14 juli 2015

Van Vivaldi is geselecteerd in het Zweedse dressuurteam voor het WK jonge paarden in Verden.
Caroline Darcourt gaat hem uitbrengen.

9 juli 2015

Nadat vorige week Furona ster geworden is, is dat vandaag in Emmeloord met Froane gelukt. Goede punten voor zowel exterieur (fraaie voorhand volgens de jury) als beweging. Op het tablad Froane staat een filmpje.
In de middag vond de CK plaats, waarbij Froane zelfs is gepromoveerd tot voorlopig keur.

2 juli 2015

Vanavond heeft op de stamboekkeuring in Wezep Furona hete sterprediktaat gekregen, met een positief commentaar van de jury. Zie voor een filmpje het tabblad van Furona.

5 juni 2015

Vanmorgen stond plotseling het veulen van Froane in de stal, ruim twee weken te vroeg, nog erg nuchter, maar goed gezond. Een mooi bruin merrieveulen met als vadere For Gribaldi.
Foto´s staan op de tabbladen Fraone en veulens.
Toevallig is vanmorgen ook Furona drachtig gescand van For Gribaldi.
Dus dubbel vreugde vandaag.

27 maart 2015

Vannacht is het veulen van Furona geboren, een donkerbruin hengstveulen van Van Vivaldi.
Alles is voorspoedig verlopen en heeft een mooi, gezond en actief veulen opgeleverd.
Foto´s staan op de tabbladen Furona en veulens.

7 januari 2015

Vandaag naar de hengstencompetitie in Zuidbroek geweest om Van Vivaldi in levende lijve te zien. Met een goede verrichting heeft hij de tweede plaats behaald met 83 punten. Zie ook het filmpje.
 
16 december 2014

De hengstencompetitie in Roosendaal is in de klasse L gewonnen door Van Vivaldi (Filox Ohé) met maar liefst 88,5 punten. Van Vivaldi werd geroemd voor zijn natuurlijke beweging, balans, lossigheid en elasticitiet. Hij werd uitstekend voorgesteld door Isabel Bache.

4 oktober 2014

Vandaag hebben we het hengstveulen Jethro Ohé afgeleverd bij Sven Rothenberger in Bad Homburg. Een lange reis, welke voorspoedig is verlopen. Jethro Ohé heeft daar een goede plek gekregen en zal in een groep leeftijdsgenoten opgroeien. We hopen te zijner tijd nog veel van hem te horen.

26 september 2014

Zoals gebruikelijk rond deze tijd hebben we een drachtigheidscontrole gedaan. Furona Ohé is (weer) drachtig van Van Vivaldi en is begin april 2015 uitgerekend en Froane Ohé is nu drachtig van For Gribaldi. Medio juni verwachten we dit veulen.

26 juni 2014

Van Vivaldi (Filox Ohé) heeft vandaag deelgenomen aan de voorronde van de PAVO-cup in Geesteren.
Eigenaar Sven Rothenberger heeft Van Vivaldi aangemeld voor deze wedstrijd omdat Van Vivaldi als Nederlands gefokt paard hier wel en in Duitsland niet deel mag nemen aan de cup voor jonge paarden. We konden er helaas niet bij zijn, maar het resultaat is er niet minder om: het hoogste aantal punten (90) en door naar de halve finale

24 juni 2014

Froane heeft een merrieveulen gebracht van Chagall D&R, een rassig veulen met uitstraling en pit. Zoals te verwachten een voskleur. Jo-Ann Ohé heeft fijn en correct beenwerk, een mooie lange rib, schuine schouder en sterke rug en ze kan goed bewegen.

7/8 juni 2014

De door ons gefokte Vladimir (Kristy x Krack C) is vanuit Zweden verhuisd naar de stallen van Andreas Helgstrand in Denemarken. Hij staat daar weliswaar te koop (zie het filmpje) maar wordt ook in de sport uitgebracht. Onder Daniel Bachman Andersen heeft hij zowel de Intermediair I als de Intermediair I Kur gewonnen op de Broholm Horse Show met een dikke 74 % en 75 % score.

21 april 2014

Op tweede paasdag is het eerste veulen van Furona geboren, de vader is Van Vivaldi.
Een zwart hengstveulen, hoogbenig, langgelijnd en met veel uitstraling. Foto´s staan op de tabbladen Furona en veulens.

15 maart 2014

Van Vivaldi heeft in Flyinge in Zweden de toelatingstest voor hengsten gelopen en was uitermate succesvol: zowel qua exterieur als aanleg kampioen! Zie ook het
bericht op de website van Rothenberger en/of een link naar een artikel in de Hoefslag.

21 februari 2014
V
andaag was een teleurstellende dag; Froane heeft de IBOP niet gehaald, ze was lang niet fit, al een aantal weken snotterig en nu ook hoesten. Ondanks dat was ze in de training heel actief en oogde ook fit. Maar vandaag verre van dat. We hebben haar ook niet meer aangeboden voor de stamboekopname. Achteraf blijkt ze een zware bronchitis te hebben, dus nu eerst herstellen.

1 februari 2014

Vanavond de hengstenshow van Hengststation Holkenbrink in Munster bezocht om Van Vivaldi weer eens onder het zadel te zien. De blessure opgelopen tijdens de 30-dagen test was hersteld, maar door de zes weken stalrust was zijn conditie fors achteruitgegaan. Toch wist hij zich onder Isabel Bache goed en natuurlijk te presenteren. Zie ook het filmpje.

logo Op 't Eekt