Open Tuin Dagen 2014
                
georganiseerd door Tuinclub Bellefleurs


Tuinclub Bellefleurs in Oldebroek en omstreken organiseert nu voor de negende keer hun zeer succesvolle open tuin dagen. Elk jaar komen er veel enthousiaste bezoekers, die onder de indruk zijn van de kwaliteit van de tuinen, de gastvrije ontvangst en een schat aan indrukken en informatie. Op vrijdagavond 4 en zaterdag 5 juli 2014 tonen de acht deelnemers hun tuin aan het publiek. De toegang tot de tuinen is gratis. En bij sommige tuinen is er koffie,thee en/of plantmateriaal te verkrijgen. De tuinen zijn open op vrijdagavond van 5 tot 10 uur en op zaterdag van 10 tot 5 uur in de middag. De tuinen liggen in Wezep, 't Loo, Oldebroek en Oosterwolde. Het zijn acht zeer verschillende tuinen, maar stuk voor stuk de moeite waard. Hieronder vindt u een beschrijving van de tuin met foto's voor een eerste indruk. Een fiets- en autoroute voert u langs de tuinen, de route is ongeveer 25 km lang en kan bij elke tuin worden gestart omdat het een rondgaande route is. De routebeschrijving voor zowel fiets als auto is bij iedere deelnemer verkrijgbaar en kost een Euro.
Hieronder een korte impressie van de deelnemende tuinen. Voor een printversie klik hier.
Tuin 1. Riet en Evert Dickhof, Bongersweg 18, 8095 PH 't Loo

'Sfeervolle, besloten tuin'. Deze tuin mag dan wel besloten zijn door de hoge bomen er omheen, door de oppervlakte (2500 m2) en de opzet maakt het een hele weidse indruk. In deze zeer goed onderhouden tuin vindt u mooie ruime borders, een grasseneiland en aparte gedeeltes met heesters en dahlia’s. Tuin 2. Adrie en Gert Bredewout, Bovendwarsweg 114, 8096 PS Oldebroek

De tuin van Adrie en Gert is een echte liefhebberstuin en bekend als thee- en kijktuin Ons Joppe. Het is een landelijk gelegen tuin van 1200 m2 met veel uitstraling door de vormgeving, vijvers en mooie borders met bijzondere vaste planten. In deze tuin kunt u veel aparte planten zien, waarvan een deel te koop zal zijn. Laat u met een kopje thee inspireren door deze rustgevende tuin.

 Tuin 3. Carla en Willem Bultman, Bovenstraatweg 17a, Oldebroek

Eigenlijk zijn dit twee tuinen, Carla en Willem hebben elk hun tuingedeelte met een eigen visie en opzet. Carla heeft een natuurlijke tuin met veel sfeer. Door de vele bomen in en rond de tuin is er een schaduwrijke situatie met een daarop aangepaste beplanting. Willem heeft zijn eigen visie op een tuin; de tuin heeft een boodschap. In deze tuin en in het atelier is een expositie van beelden en schilderijen te bekijken. Laat u inspireren door kunst en natuur!

Tuin 4. Erik en Jennie Schuiling, Eekterweg 17, 8097 PC Oosterwolde


'Sfeervolle boerderijtuin'. Rond het oude boerderijtje is een tuin aangelegd met een strakke belijning en weelderige borders op kleur met veel bijzondere planten. Een rondje door de tuin zal steeds verrassen met nieuwe tuinkamers, welke door het gebruik van hagen en hoogteverschillen zijn gevormd. De tuin vormt een onderdeel van het erf, met nostalgische schuren, een verzameling oud boerengereedschap en werktuigen, een moestuin en weiland met schapen en paarden.


Tuin 5. Aly en Henk van Dronkelaar, Koemkolkweg 25, 8097 PG Oosterwolde.

 
Een fraaie landschappelijke tuin in het buitengebied van Oosterwolde. Een zeer ruime tuin (2500 m2), die een mooi contrast vormt met het weidse landschap er omheen. Met gevoel voor groen en ruimte zijn kleurrijke vaste plantenborders ontworpen en werden een vijver en een boomgaard aangelegd. Wellicht komt er dit jaar nog een grote natuurlijke vijver bij. Geniet van rust, ruimte en kleur.Tuin 6. Job Dam, Speltakker 38, 8091 NP  Wezep

Een kleine besloten tuin (300 m2) van een liefhebber van bijzondere planten. Toch is de tuin geen plantenverzameling, maar een prachtige compositie van planten en materialen binnen de omlijning van de tuin. Een intieme veranda maakt de tuin af.
Tuin 7. Jan en Gerrie Kolkman, Gerstakker 8, 8091 NB Wezep

Een kleine tuin welke met veel gevoel voor structuur en plantencombinaties is aangelegd. Een speelse vormgeving en borders op kleur (geel/wit, blauw/wit en roze/rood) maken het geheel af. De niet-alledaagse plantensoorten kenmerken de ware liefhebber.Tuin 8. Pieter Nijhoff, Bovenheigraaf 113, 8091 BT Wezep

Een tuin verscholen in het bos naast de begraafplaats in Wezep. Een smalle weg door het bos voert u naar de tuin op een plaats waar u geen bewoning meer had verwacht.

De omlijsting van de tuin met oude bomen en het karakteristieke huis maken de tuin uiterst apart en sfeervol. De organische vormen van de tuin en de beplanting zorgt ervoor het passend is met de omgeving. De borders zijn weelderig en kleurrijk en afgestemd op de omstandigheden van licht, schaduw en bodemconditie. In deze tuin zijn ook planten te koop.

logo Op 't Eekt