Fokwaarde+ - Melkproductieregistratie voor geiten en schapen
intro
Froane
Kristy
Furona Sarina
Amber


home

Als u wilt starten met de productiecontrole van uw geiten of schapen, neem dan contact op met Fokwaarde+ via email of telefoon (tabblad contact).

Voor de administratie van uw bedrijf en uw dieren zijn nodig de NAW-gegevens en UBN, van de dieren in ieder geval levensnummer en geboortedatum, zo mogelijk ook de levensnummers van de ouders, Ook stalnummer en naam van het dier kunnen worden vastgelegd. Een formulier is hier te downloaden als PDF of Word-document en in te vullen. U mag de gegevens van de dieren ook in een Excel-bestand aanleveren.

In overleg met u wordt een veeverbeteringsorganisatie gekozen, die de logistiek gaat afhandelen.  Ook worden afspraken gemaakt over de vorm van de melkcontrole (frequentie van monsternemen, zelf scheppen, officiŽle monsternemer, onafhankelijke monsternemer, fiatteren van lijsten).

Fokwaarde+ voert de gegevens in, waarna de formuleren voor de melkcontrole (melkschepping) worden uitgedraaid en opgestuurd naar de veeverbeterings-organisatie. Met u wordt nog een startdatum vastgesteld (of later in overleg tussen u en de veebeterings-organisatie) en daarna gaat het van start.

 
logo Op 't Eekt