Op 't Eekt Groenontwerp
introductie
visie
ontwerp
beplanting
advies advies
foto
contact
contact
home


Een kort proces naar een goed en duurzaam ontwerp met veel inbreng van de tuineigenaar onder begeleiding van de ontwerper

Tuinenfestival Appeltern

Op ’t Eekt Groenontwerp heeft meegedaan aan het Appeltern Tuinenfestival en behoort tot de 10 winnaars die dit jaar een tuin mogen aanleggen in de Tuinen van Appeltern.

Thema is dit jaar ‘Tuin der Lusten’, refererend aan het beroemde schilderij van Jeronimus Bosch. Het ontwerp van Op ’t Eekt Groenontwerp heet ‘Het verlangen naar…’ en gaat terug op het ontstaan van het verlangen in de paradijstuin, de Hof van Eden. Toen al speelde het verlangen naar de verboden vrucht een grote rol en we zien dat in de ontwikkeling van de tuinen telkens weer het verlangen bepalend is voor de inrichting. Maar waar gaat het ons om? Gaat het ons om het einddoel van het verlangen of om de weg er naar toe, de zoektocht van het verlangen? De appel uit de Hof van Eden speelt een belangrijke rol in de festivaltuin: deze is het begin, maar ook het eind. Immers, we raken dat verlangen nooit kwijt. Hieronder ziet u foto’s van de aanleg van de tuin.Op 4 juni vond in de Tuinen van Appeltern de opening plaats van het Tuinenfestival. Een feestelijke dag met mooi weer, gezelligheid en inspirerende tuinen.


Sponsoren

De Festivaltuin ‘Het verlangen naar…’ zou nooit kunnen worden aangelegd zonder hulp van de onderstaande sponsoren.

Van Gelder Hoveniers in Oosterwolde werkt sinds 2005 met een team van ervaren hoveniers aan mooie tuinen. Het bedrijf zorgt voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van tuinen voor particulieren en bedrijven en onderscheidt zich in betrokkenheid, persoonlijke aandacht en advies op maat. (www.vangelderhoveniers.nl).

Boomkwekerij Bischoff Tulleken in Heerde kweekt en verhandelt een grootassortiment laan-, park-, en sierbomen in diverse maten. Maatwerk in bomen is hun specialiteit en dus kunt u bij hen terecht voor vormbomen. Tevens worden leibomen op maat gemaakt. Voornaamste afnemers zijn collega-kwekers, hoveniersbedrijven, tuincentra en gemeentes.(www.bischofftulleken.nl)

Boomkwekerij Piet Hanekamp in Scheerwolde. (www.piethanekamp.nl)

Veiling Vaassen in Vaassen is een cash & carry voor hovenier en tuincentrum. Doelstelling is een zeer uitgebreid aanbod in bomen en planten van een hoge kwaliteit. Het bedrijf staat bekend om de goede service en gastvrijheid. Ook kan men bestellen via de webshop. (www.veilingvaassen.nl)

Kwekerij Heutinck in Borculo. (www.heutinck.eu)

Festina Lente tuin in Katwijk. (www.festinalentetuin.nl)

The Flagstones Company BV in Vaassen is gespecialiseerd in flagstones en de uitstraling van puur natuursteen. Flagstones zijn natuurlijk gedolven natuurstenen en verschillen in dikte, grootte, vorm en structuur. Je vindt nooit eenzelfde exemplaar. Ze kunnen in de tuin worden gebruikt als losse stapstenen, maar kunnen ook in het cement worden gelegd. Daarnaast kunnen ze gebruikt worden voor decoratieve . Flagstones kennen geen richting en zijn daardoor spannend en uitdagend. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en zijn afkomstig uit de hele wereld. Daardoor krijgt de tuin de gewenste uitstraling: natuurlijk, romantisch, landelijk, stoer of mediterraan.The Flagstone Company heeft ook een breed scala aan natuurlijke wandbekleding: van brokken natuursteen tot steenstrips in allerlei soorten. Kijk op de website of ga langs voor inspiratie. (www.flagstones.nl)

Steen- en houthandel Stange in Elburg. (www.stange-elburg.nl)

Pruis Schilderwerken B.V. in Elburg. (www.pruisschilderwerken.nl)

Pruis Verf & Wand in Elburg is een winkel waar men adviseert in verf, behang, glaswerk, gordijnen, binnenzonwering, shutters, harde en zachte vloerbedekking: alles wat met de binneninrichting van een woning te maken heeft. Belangrijk is het op elkaar af laten stemmen van kleur- en sfeercombinaties, zodat de klant zich thuis voelt in z’n eigen woonomgeving. Het bedrijf levert zo, in nauw overleg met de klant, een heel gericht en compleet pakket voor de woninginrichting. (www.pruisverfenwand.nlwandbekleding

Van der Ziel Constructie en Plaatwerk BV in Biddinghuizen. (www.vdziel.nl)