De paarden (fokken voor dressuur)
intro
Froane
Furona
Kristy
Sarina
Amber
Amuel
veulens
nieuws
                
home
Naam       : Kristy
Predikaten: ster preferent prestatie
Geboren   : 8 juni 1992
Kleur       : bruin
Stokmaat : 1.65 m


Kristy is ons ontvallen, maar neemt zowel in onze fokkerij als op deze website nog een belangrijke plaats in.
Kristy is gefokt door de heer Spronck uit Berg en Terblijt uit de keur preferente merrie Donny. Uit deze moeder komen onder andere de in Oldenburg goedgekeurde hengst Volare (v. Future), een 2e bezichtingshengst (v. Dageraad), de UTV-stermerrie Manja (v. Havidoff) en de elite-merrie Toscany-Roos (v. Democraat).
Kristy voert het bloed van de dressuurverervers El Corona (fokwaarde dressuur 178), Amor en Doruto. Kristy's fokwaarde voor dressuur is 140.

We hebben Kristy als vijfjarige aangekocht, omdat zij veel indruk maakte met haar verschijning, haar sterke beweging en de presentatie onder het zadel
.
In juni 1998 hebben we Kristy op de keuring voorgesteld en is ze ster geworden. In 2009 is Kristy preferent geworden op basis van twee ster-merrie-dochters en een derde bezichtingshengst. En op basis van haar goed presterende nakomelingen Vladimir (LT-niveau, vader Krack C) en Werner (Z2, vader San Remo) heeft Kristy het prestatie-predikaat ontvangen.
Haar krachtige bewegingen met takt en souplesse geeft ze door aan haar nakomelingen.
En het is een karaktervol paard en ook dat zien we terug komen
.

Foto boven: Vladimir (v. Krack C) tijdens de 3e bezichtiging


Foto boven: Cando (v. Tolando) als tweejarige bij Stal Arie de Best

 Foto boven: Kristy is ster geworden in 1998

 
Nakomelingen

Kristy is een echte fokmerrie gebleken met hele goede moedereigenschappen. Ze heeft tien veulens grootgebracht. Haar eerste veulen Senna (v. Kennedy) is als driejarige ster-prok merrie verkocht. Senna is alleen recreatief gereden en niet in de sport uitgebracht.
Daarna heeft Kristy twee Olivi-nakomelingen gebracht. Het hengstveulen Tobias was een sterke, brutale en goed bewegende hengst. Tobias heeft als driejarige de Brabantse Toekomsttrofee gewonnen. Door een blessure is hij op Z-niveau blijven steken.
Het volgende hengstveulen Vladimir (v. Krack C) heeft een goed type, prima beweging met een heel goed achterbeen. Hij heeft het geschopt tot de derde bezichtiging op de HK2005 en staat nu op de stal van Andreas Helgstrand in Denemarken en wordt op intermediair niveau uitgebracht. Zie ook film.

Ook de San Remo-nakomeling Werner is een goed sportpaard gebleken: als vierjarige is hij via de Gelderse Kampioenschappen aangewezen voor de Hippiade (NK dressuur) in de klasse L2. Werner heeft inmiddels het Z2-niveau bereikt.
Met haar dochter, de ster/prokmerrie Amber (v. Krack C), hebben we een aantal jaren gefokt. Amber is begin 2012 drachtig verkocht naar Canada.

Daarna hebben we twee keer met Tolando gedekt. Beau Regard staat bij De Jeu Dressage en is op driejarige leeftijd elite merrie geworden na een goede IBOP, welke ze met 80 punten heeft afgerond.
Volle broer Cando heeft ook een prima beweging in huis en is inmiddels Z1-dressuur.

Dubcek Ohé (v. Tuschinski), een mooi hoogbenig veulen met front, actief bewegend met een sterk achterbeen, is verkocht voor de hengstenopfok. Dubcek loopt nu in de sport in Engeland.

Het laatste veulen is Froane Ohé (v. Vivaldi): een hoogbenig, gerekt veulen met een mooie hals en halsaanzet, veel uitstraling en een vrolijk en ondernemend karakter. Froane heeft een hele mooie stap en een actieve draf met schwung. Met Froane zetten we de dressuurlijn van Kristy voort. Froane is ster en voorlopig keur en gaat nu in de sport worden uitgebracht.


Overzicht nakomelingen

nakomeling m/h/r vader Predikaten/sportprestaties foto/info/film
Senna m Kennedy (v. Ferro) Ster Prok

film  

Tobias r Olivi (v. Jazz) Z-dressuur 
foto
Ursi m Olivi (v. Jazz) Prok, M2-dressuur

Vladimir r Krack C (v. Flemmingh) 3e bez. HK2005, intermediair
foto film
Werner r San Remo (v. Wolkentanz) Z2-dressuur

foto film  

Amber m Krack C (v. Flemmingh) Ster Prok foto film
Beau Regard m Tolando (v. Krack C) Elite, Prok foto film film
Cando S r Tolando (v. Krack C) Z1-dressuur foto
Dubcek Ohé h Tuschinski (v. Krack C)
foto foto
Froane Ohé m Vivaldi (Krack C x Jazz) Ster Voorl.keur

foto foto filmAfstamming


Kristy
(ster pref prest)
El CoronaAmor
Herrscher Heristal
Diana
Barba
Loretto
Line
Thorberta
(keur prest)
Doruto
(pref)
Komet
Blitzlicht II
Fabbertha
Adjudant
Albertha (ster)

Donny
(keur pref)

Kristal
(pref)
Wiesenklee XX Chief XX
Wiesenblute XX
Figurante
(kroon pref)
Amor
Amusante
Wilma
(keur)

Karaat
Exilio XX
Fabiloa (ster pref)
Leonie
(ster)
Frostwind
Henny
logo Op 't Eekt