De paarden (fokken voor dressuur)
intro
Froane
Furona
Kristy
Sarina
Amber
Amuel
veulens
nieuws
                
home
Naam       : Amuel
Predikaten: prok
Geboren   : 4 april 2005
Kleur       : donkerbruin
Stokmaat : 1.67 m


Met  Amuel hebben we de mooie dressuurlijn van moeder Sarina nog eens verlengd met Olivi (v.Jazz), een hengst die goed gemodelleerde sportpaarden geeft met krachtige bewegingen. Amuel is een aansprekende merrie, met een fraai front en elastische gangen.
Een halfbroer van Amuel (Weredi v. Obelisk) is een tweede bezichtingshengst. Een andere halfbroer (Brown Sugar, v. United) is als sportpaard geëxporteerd en kan het gezien zijn uitstekende bewegingen ver brengen. 
Amuel is prok-goedgekeurd en in het stamboek opgenomen. Haar tweede veulen Filox Ohé (v. Vivaldi) is verkocht aan Dressurstall Rothenberger. Deze jonge hengst is in november 2012 goedgekeurd door het stamboek in Westfalen en is zelfs reservekampioen geworden. Amuel heeft aangetoond mooie paarden te fokken met een heel goede beweging. Door het succes van Filox Ohé was de belangstelling voor Amuel gegroeid en hebben we (ook) haar verkocht aan Dressurstall Rothenberger.Foto boven: Amuel en Elnoro Ohé
Foto onder: Amuel en Filox Ohé


Foto rechts: Filox Ohé / Van Vivaldi reservekampioen op de Westfaalse keuring (nov. 2012)

 
Nakomelingen

Amuel geeft veulens met een goed model, veel uitstraling en een heel goede beweging. Amuel heeft haar eerste veulen gekregen op 3 april 2009, een hoogbenig zwartbruin hengstveulen van Vivald. Elnoro Ohé is goed ontwikkeld en kan apart bewegen.
Hij is verkocht voor de hengstenopfok en geëxporteerd naar Canada.

Amuel is vanwege het goede resultaat opnieuw geinsemineerd met Vivaldi. Het resultaat is weer een hengstveulen, mooi van exterieur en met een hele goede draf, mooie beentechniek en heel veel souplesse. Filox Ohé is geboren op 1 mei 2010, is helemaal zwart. Filox is verkocht aan de bekende dressuurstal Rothenberger in Duitsland. Filox is in oktober 2012 aangeboden voor de hengstenkeuring in Westfalen. Filox Ohé heeft de voorkeuring met glans doorstaan. In de hoofdkeuring is Filox premiehengst geworden en bovendien reservekampioen !! Zie het filmpje. Filox Ohé heeft een nieuwe naam gekregen en heeft nu Van Vivaldi. In 2014 is hij op het verrichtingsonderzoek in Flyinge (Zweden) zowel keuringskampioen als verrichtingskampioen geworden.

Op 8 mei 2011 heeft Amuel een hengstveulen gebracht, nu van Tuschinski (Krack C x Pion). Een donkerbruin veulen, bijna geen aftekening, met een mooie hals en een fraaie schouderpartij. Veel hengstenuitdrukking. Gino Ohé is
verkocht aan een dressuurruiter in België en staat daar nu in opfok.

Op 25 april 2012 is het volgende hengstveulen geboren met als vader Charmeur (Florencio x Jazz x Ulft). Een groot, sterk veulen met duidelijk meer bot dan de vorige veulens. Hombre Ohé beweegt met veel schwung en heeft een mooie opwaartse galop.
Hombre is als toekomstig sportpaard verkocht aan een
ambitieuze amazone.
Foto's boven: Gino Ohé
en Hombre Ohé

Overzicht nakomelingen

nakomeling m/h/r vader Predikaten/sportprestaties foto/info/film
Elnoro Ohé
H Vivaldi (v. Krack C)
foto film 
Filox Ohé
(Van Vivaldi)
M Vivaldi (v. Krack C) * Premiehengst Westfalen / Res.Kampioen HK 2012
* Kampioen verrichtingsonderzoek en keuring te
   Flyinge 2014 (Zweden)
foto film
film info
Gino Ohé
H Tuchinsky (Krack C)
 
foto film
Hombre Ohé
H Charmeur (v. Florencio)  

foto film  Afstamming


Amuel
(prok)
Olivi


Jazz
(keur)

Cocktail
(pref)
Purioso (keur)
Ulissa (keur pref prest)
Charmante
(keur sport dr)
Ulster
Warmante (keur pref prest)
Halla Utopia
(elite pref sprt Dr)
Aktion
(keur)
Pion
Ohnegleichen (keur pref prest)
Charisma Utopia
(keur sport dr)
Transvaal
Monique Utopia (keur)
Sarina
(ster)
Biotop

Blesk Eol 25
Bespetchnost
Plaska 49 Hockey 41
Peptona
Larina
(ster)


Havidoff
(keur)
Clavecimbel
Zabien (ster pref)
Coronja
(ster pref)
Vanitas
Sonja(keur)
logo Op 't Eekt